[ Welkom ] [ Het waarom ] [ QTH Locator ] [ PA4TON ] [ Examen eisen ] [ Examens 1 ] [ Examens 2 ]
[ Examens 3 ] [ Stel zelf samen ] [ Vragen per Module ] [ Lijsten / Tabellen ] [ Statistieken ] [ Referenties ] [ Linkjes ]

Het Waarom

Na meer dan 30 jaar me niet meer bezig gehouden te hebben met de hobby "zenden" werd een aantal jaren geleden, door een andere interesse, mijn aandacht weer getrokken naar deze mooie hobby.

Aangezien de kennis was weggezakt wilde ik me online meer verdiepen. Er is wel een stichting die volledig online een cursus aanbied maar daar mogen alleen aspirant zend-amateurs aan meedoen.

Online waren er ook wel examens te vinden, maar niet op de wijze waar ik wat aan had. Dus ik ging zelf wat bouwen met wat gevonden examens. Ook was er contact met de VRZA (de vereniging waar ik lid van ben), die op dat moment geen interactieve cursus online had staan.

Na contacten met de cursus-redactie (Ton van der Burgh en Sake van der Schaaf), die achter de schermen de cursus helemaal hebben herzien, heb ik besloten om alleen me bezig te houden met de examens.

Deze website is derhalve geen cursus, hiervoor verwijs ik naar naar de online cursus van de VRZA en het boek van PA4TON 20 jaar uitgewerkte examens.

Ik hoop echter dat deze site een goed hulp middel is in de voorbereiding van het F-examen.